שואלים על המים...

 

איכות המים 

כיצד מטופלים מי השתייה שלי?

 

מי השתייה עוברים טיפול בסיסי-חיטויי. טיפול זה מטרתו השמדת חיידקים ומיקרו אורגניזמים אחרים, גורמי מחלות. בשעה שהמים נשאבים מהאדמה הם נקיים, לכן ניתן להעבירם תהליך חיטויי ללא טיפול מקדים. לעיתים נדירות נדרש טיפול מקדים במטרה לפתור בעיות מיוחדות.

 

האם רצוי ומותר לשתות מי ברז?

 כן. מי השתייה בישראל המסופקים דרך מערכת המים לתושבים הם ברמה תברואתית טובה ביותר. יתרה מכך, משרד הבריאות עומד על יתרונות לא מעטים במי הברז בישראל שאינם קיימים במים מינרלים. רמת מי השתייה בישראל יכולה להתחרות ברמת המים של המדינות המתקדמות בעולם, באירופה ובארצות הברית. לכן, אין שום סיבה שלא לשתות מים מן הברז, ובעיקר נוכח הצורך בשתייה מרובה בארצנו החמה. על פי המלצת משרד הבריאות יש לשתות לפחות שני ליטר מים ביום.

 

האם מים מינרליים עדיפים על מי ברז?

לא בהכרח. איכות מי הברז נמצאת תחת פיקוח יומיומי של תאגיד מי שמש ומשרד הבריאות. צריכת מים מינרליים כרוכה בעלות גבוהה מאוד לעומת צריכת מים מהברז.

 

מהו מקור מי השתייה בבית שמש?    

בית שמש מקבלת את מי השתיה ממקורות ומספקת אותם לתושבים.

 

אילו בדיקות מבוצעות במי השתייה?

התאגיד מבצע בכל שבוע בדיקות כימיות ובקטריאליות במקורות המים וברשת החלוקה לפי הנחיות משרד הבריאות.

המרכיבים הכימיים נבדקים במקורות המים באופן תקופתי בהתאם לחשיבותם ולהחלטת משרד הבריאות

 

מהן תקנות מי השתייה ומי אחראי על אכיפתן?    

משרד הבריאות אחראי על קביעת תקן המים ועל אכיפת תקנות איכות מי השתייה.

 

מדוע לעתים נראים מי הברז "לבנים"?

בועות אוויר מזעריות במים, הדומות לבועות הגז בבירה ובסודה, גורמות למים להראות לבנים. תופעה זו שכיחה יותר בחורף, כאשר מי השתייה קרים. אין בתופעה זו כל נזק והיא נעלמת תוך דקות מעצמה.

 

האם ניתן לקבוע את איכות המים על פי מראם, טעמם או ריחם?

מראה, טעם או ריח הינם סימן ראשוני בלבד לקביעת איכות המים. אין לשתות מים הנראים לא נקיים, בעלי טעם מוזר או ריח רע, מלבד ריח קל של כלור. איכות המים, כולל הימצאות כימיקלים או חיידקים, נקבעת על פי תקן של משרד הבריאות לאחר בדיקה המבוצעת במעבדה מוסמכת.

 

האם ניתן לחלות כתוצאה משתיית מים?    

מחלות שמקורם במי שתייה מאופיינות בד"כ ע"י הקאות ושלשולים. לרובן תוצאה של טיפול לקוי במים או זיהום החודר למים. לאור הטיפול שניתן למים בישראל, רק במקרים נדירים יש מקרי מחלה הקשורים במים.

 

האם מים המכילים כלור בטוחים לשתייה?

 כן. בדיקות רבות הוכיחו כי רמת הכלור הקיימת במי השתייה הינה בטוחה.

 

האם המים מכילים פלואוריד?

כיום, עפ"י החלטת משרד הבריאות מי השתייה אינם מכילים פלואוריד, אין בכך כדי להשפיע על איכות מי השתייה המסופקים והעומדים בתקנות בריאות העם.

 

מהם מים קשים?

קשיות במי השתייה הנגרמת ע"י שני מינרלים-קלציום (סידן) ומגנזיום. יש האומרים שהמים הקשים נקראים כך משום שהקלציום והמגנזיום מקשים על ביצוע הכביסה. אכן לא קל לכבס עם מים קשים. מים המכילים כמות קטנה יותר של קלציום או מגנזיום הם "מים רכים", יתכן בגלל שזה קל יותר לכבס באמצעותם. ה"מים הקשים" בישראל מקורם בקידוחים הנשאבים באקוויפר ההר-העשיר בסלעי סידן ומגנזיום. מינרלים אלה אינם מזיקים לבריאות וברוב המקרים אף מועילים.

 

האם מים שיוצרים אבנית בקומקום יגרמו לנו ל"אבנית בכליות"?

לא, החומר ממנו נוצרת האבנית הוא פחמת סידן לשתייה ואין לו שום קשר עם "אבנים כליות".

 

 

מידע לתושב